Over...

Vermogensbeheer... Ook u hebt er wellicht al eens aan gedacht. Op en dag vroeg ik me af wat ditp recies inhield en of het ook voor mij nuttig kon zijn. Ik ben dan begonnen met me te verdiepen in private banking. Zo diep dat het me begon te boeien en ik er gepassioneerd door raakte. In deze blog deel ik mijn ervaringen met u, opdat u de juiste keuze maakt indien u aan vermogensbeheer wenst te doen.

donderdag 3 september 2009

risico's vermogensbeheer

Aan asset management hangen vanzelfsprekend enkele risico's vast. Als u even googled dan merkt u algauw op dat dit de voornaamste stelling hieromtrent is.

Het risico is zo groot of zo klein als de klant zelf wil. De algemeen geldende regel gaat als volgt: hoe groter het rendement dat men wil behalen, hoe groter de risico’s zullen zijn. U kan bijvoorbeeld investeren in snel groeiende markten. Deze kunnen in een korte periode verdubbelen waardoor u enorm veel winst kan binnenhalen. De keerzijde van de medaille is het feit dat deze markten ook ineens in elkaar kunnen zakken, waardoor uw winst wordt omgezet in grote verliezen. Wil men een minder riskante optie, dan kiest men best voor een goed gespreide portefeuille. Echter, zelfs Maar mét risicospreiding kwalitatief hoogstaande raad van de beste vermogensbeheerder hebt u nog geen zekerheid dat uw rendement uiteindelijk positief zal zijn.

Asset management is overigens een service waarvoor u aan de asset manager een beheersvergoeding betaalt. Deze kost bedraagt doorgaans een percentage van de belegging doe door hem wordt beheerd. U vermijdt onder andere ook te hoge risico's wanneer uw beheerder degelijk werk levert en deze kost redelijk blijft. We spreken dan van een percentage tussen de 0,20 en 1,25 procent.

Een ander risico is het inschatten van de kwaliteit van uw asset manager. Het gaat hier namelijk over prestaties die pas in de toekomst resultaat zullen opleveren. Het is dus bijzonder moeilijk om te bepalen of uw beheerder wel competent genoeg is. Een positief antwoord zoeken en vinden op volgende vragen kan dit risico verminderen:
- Wat heeft hij reeds bewezen? Hoeveel ervaring heeft hij?
- Gebruikt hij een goede waarderingsmethode
- Welke waarborgen biedt hij u?

Een laatste probleem treft vooral de vermogensbeheerders zelf. Het is namelijk hun taak om de waarde van uw vermogen correct in te schatten. Indien ze hier de mist ingaan bent u al slecht vertrokken. Het is aan u om hen hierbij zo goed mogelijk te assisteren, dit om later niet voor verrassingen te komen te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer - Contact - Vermogensbeheerder asset management