Over...

Vermogensbeheer... Ook u hebt er wellicht al eens aan gedacht. Op en dag vroeg ik me af wat ditp recies inhield en of het ook voor mij nuttig kon zijn. Ik ben dan begonnen met me te verdiepen in private banking. Zo diep dat het me begon te boeien en ik er gepassioneerd door raakte. In deze blog deel ik mijn ervaringen met u, opdat u de juiste keuze maakt indien u aan vermogensbeheer wenst te doen.

vrijdag 4 september 2009

Beheer Vermogen

Ook u bent soms op zoek naar een oplossing om zodat het beheer van uw vermogen zo optimaal mogelijk gebeurt. Dit kan op drie manieren.

Enerzijds zoekt u alles zelf uit. Bijvoorbeeld door veel te lezen en informatie te zoeken op het internet. Ikzelf behoor tot deze categorie. U gaat googelen en komt vervolgens terecht op blogs zoals deze. Het is een methode die veel tijd vraagt maar het is ook de goedkoopste. Zo bestaan er tal van sites die u helpen bij het beheren van aandelen. Op Binck.be kan u bijvoorbeeld al uw aandelen in een portefeuille steken en deze dan met enkele muisklikken eenvoudig beheren. Lid worden is volledig gratis. U betaalt enkel transactiekosten. Er bestaan tal van zoekmethodes waardoor u meer te weten komt omtrent dit thema. U kan in archieven van (liefst wetenschappelijke) tijdschriften gaan speuren op zoek naar info. U kan googelen naar bepaalde zoektermen. Ook een aanrader is het gaan snuffelen in uw plaatselijke biblioheek naar die het beheer van vermogen behandelen.

Vervolgens kan je ook raad vragen aan een specialist: de vermogensbeheerder. Deze zal zich dan richten tot het beheer van uw vermogen en geeft u tips en adviezen. Natuurlijk is dit niet gratis. Meer info hierover vindt u reeds in andere artikels op deze blog.

In een derde en laatste methode besteedt u het volledige vermogensbeheer uit aan de asset manager. Hij onderzoekt dan de waarde en probeert en zo optimaal mogelijk rendement te bekomen. Dit is vanzelfsprekend de duurste optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer - Contact - Vermogensbeheerder asset management