Over...

Vermogensbeheer... Ook u hebt er wellicht al eens aan gedacht. Op en dag vroeg ik me af wat ditp recies inhield en of het ook voor mij nuttig kon zijn. Ik ben dan begonnen met me te verdiepen in private banking. Zo diep dat het me begon te boeien en ik er gepassioneerd door raakte. In deze blog deel ik mijn ervaringen met u, opdat u de juiste keuze maakt indien u aan vermogensbeheer wenst te doen.

donderdag 10 september 2009

onderscheid private banking en personal banking

De financiële markt is vaak bijzonder grillig, onvoorspelbaar en snel evoluerend. Heeft u al gehoord van Private banking (vermogensbeheer) en Personal Banking? Ja? Dan weet u ook het onderscheid. Een gelijkenis is dat het alletwee manieren zijn om aan vermogensbeheer te doen. Bij beide vormen wordt een zogehete beheersovereenkomst gemaakt. Die gaat bij de ene vorm al wat verder als bij de andere.

Bij private banking behoort u meer tot de selecte club van de 'happy few'. Het overgroot deel van zij die hun vermogen wensen te beheren opteert echter voor personal banking. Vele banken bieden beide vormen aan. Personal banking zal ook doorgaans in het bankkantoor zelf gebeuren. De filiaalhouders en medewerkers zijn ervoor opgeleid. De andere vorm van vermogensbeheer vindt veelal plaats in andere gespecialiseerde kantoren bij een afzonderlijk team van private bankiers. Een overig onderscheid vindt u bij de instapdrempel. Deze bedraagt doorgaans minimum 250.000 EUR indien met opteert voor een persoonlijk vermogensbeheer. Bij private banking zal de instapdrempel schommelen rond een minimum van 1 000 000 eur.

Waar je steeds rekening mee dient te houden is het feit dat private en personal banking vlug gaan verschillen van bank tot bank. Zo maken sommige banken zelfs helemaal geen onderscheid...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer - Contact - Vermogensbeheerder asset management