Over...

Vermogensbeheer... Ook u hebt er wellicht al eens aan gedacht. Op en dag vroeg ik me af wat ditp recies inhield en of het ook voor mij nuttig kon zijn. Ik ben dan begonnen met me te verdiepen in private banking. Zo diep dat het me begon te boeien en ik er gepassioneerd door raakte. In deze blog deel ik mijn ervaringen met u, opdat u de juiste keuze maakt indien u aan vermogensbeheer wenst te doen.

donderdag 3 september 2009

Kosten - Hoe duur is vermogensbeheer

Wat kost vermogensbeheer? Is het rendabel om beroep te doen op een vermogensbeheerder?

Indien u op zoek bent naar de goedkoopste manier om uw vermogen te beheren, dan steekt u best zelf de handen uit de mouwen. U gaat dan zonder assistentie zelf beleggen in aandelen via de telefoon of via het internet. Zo betaalt u enkel een vast transactiebedrag met bijkomend ook een percentage van de waarde. Dit kan vaak een tijdrovend proces zijn. Indien u hiervoor geen tijd kan of wil vrijmaken, of u beschikt niet over voldoende kennis, dan kan u beroep doen op een vermogensbeheerder. Dit kan door
- raad te vragen aan deze specialist
- alles uit handen te geven en uw vermogen aan de beheerder toe te vertrouwen.

Logischerwijze geldt dus dat u meer zal betalen indien u meer beroep doet op deze specialist ter zake. Indien u uw ganse vermogen toevertrouwt aan de vermogensbeheerder, bijvoorbeeld de bank, dan mag u rekenen op een kost die gemiddeld 1 procent het totale bedrag bedraagt.

Een bijkomende vraag die u zich kan stellen gaat als volgt: zijn er ook bijkomende en of verborgen kosten verbonden aan het beheer van mijn vermogen? Indien u uw kapitaal toevertrouwt, dan is het vanzelfsprekend dat u met de vermogensbeheerder goede en duidelijke afspraken maakt. Helaas zijn niet alle kosten transparant. Soms gaan kredietinstellingen enkele van hun eigen fondsen opnemen in de portefeuille van de klant wiens vermogen zij beheren. Dergelijke fondsen worden beheerd en samengesteld door belegginsdeskundigen. Uiteraard werken die niet gratis. In sommige gevallen kunnen de kosten hierdoor stijgen tot maar liefst acht procent van uw toevertrouwde vermogen. En dit is geen reden waardoor uw fonds een hoger rendement zou opbrengen. Wees dus steeds op uw hoede!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer - Contact - Vermogensbeheerder asset management